Film i Väst Trollhättan. Foto: Film i Väst.
Foto: Film i Väst.

Ny storfilm om Borg och McEnroe spelas in i Västsverige

Hundraåringen gör comeback – inspelningen startar nästa måndag
1:13 min

En film om Björn Borg, en ny film av Lars von Trier och två nya komedier med Robert Gustavsson var något av det Film Väst presenterade kring sina kommande filmplaner i går.

Det var under en presskonferens i franska Cannes, där den årliga filmfestivalen hålls, som nyheterna om vilka filmer som Film Väst ska vara med och samproducera det kommande året presenterades.

Det handlar bland annat om tennisens kontrasterande giganter och kombattanter på 70- och 80-talen. Den lugne Björn Borg och den koleriske John McEnroe. Filmen spelas delvis in i Västra Götaland nu i vår och har premiär nästa år.

Danska filmaren Lars von Trier har varit flitig gäst i Film Västs inspelningsstudior genom åren. I höst är han tillbaka och filmar i Trollhättan och Vänersborg. Filmen heter "The house that Jack built" och är historien om en seriemördare berättad ur mördarens eget perspektiv.

Den sprängglade 100-åringen som klev ut genom fönstret och försvann kommer nu tillbaka och har blivit 101 år i uppföljaren som heter "101-åringen som smet från notan och försvann".

Nästa måndag inleds inspelningen i Trollhättan. Uppföljaren tar vid där originalfilmen slutade, på Bali där "Hundraåringen" Allan Karlsson och hans vänner nu börjat bli rastlösa efter ett år i lyx.

Huvudrollsinnehavaren komikern Robert Gustafsson har också huvudrollen i Filip och Fredriks första spelfilm Tårtgeneralen.

Troligen två säkra publiksuccéer för Film i Väst framöver.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".