Ett flygplan startar. Foto: Et fly tar av fra Oslo lufthavn Gardermoen lufthavn mandag ettermiddag. Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT.
Foto: Håkon Mosvold Larsen/TT.

Stora förseningar i flygtrafik efter datorhaveri

Dataproblem har stoppat flygtrafiken i hela landet. I Trollhättan har ett flyg försenats. 

Datorfelet som har orsakat stopp i flygtrafiken i hela Sverige är nu löst. Men flygtrafiken lider av stora förseningar på grund av dataproblem. 

Totalt var det mellan 40 och 50 flighter som stoppades medan de tekniska problemen pågick, uppger Ulf Wallin, presschef på Swedavia.

– Successivt nu så matar man på flygen, men i och med att många står och väntar så tar det sin tid innan planen kommer iväg, säger han.

– Det tar tid innan man kommer in i schemat igen. Det blir följdeffekter under eftermiddagen och säkert en bit in på kvällen. Det är som en bilkö när det lossnar, allt rullar inte med en gång.

Till P4 Väst säger representanter för flygplatsen i Vänersborg/Trollhättan att minst en avgång är försenad på grund av flygstoppet. När det kan lyfta igen är oklart. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".