Monika Andersson Skall, vd Hushållningssällskapet Väst
Monika Andersson Skall, vd Hushållningssällskapet Väst. Foto: Margaretha Valdemarsdotter/Sveriges Radio.

Nekades plats på Nuntorpsdagarna

"Det är anmärkningsvärt"
1:44 min

Hushållningssällskapet Väst, som planerar att arrendera naturbruksgymnasiet i Nuntorp, nekades att vara på plats vid helgens Nuntorpsdagar.

I helgen är det sista gången som Nuntorpsdagarna hålls vid naturbruksgymnasiet utanför Brålanda i Västra Götalandsregionens regi.

Evenemanget brukar locka mellan 5 000 och 7 000 besökare.

Först till hösten blir det klart om skolan görs om till en friskola. I så fall planerar Vänersborgs Fastighets AB att köpa fastigheten som är värderad till 38 miljoner kronor och som planeras att arrenderas av huvudmannen Hushållningssällskapet Väst.

Men Hushållnigssällskapet Västs vd Monika Andersson Skall, som också är vd för Dalslands Naturbruksutbildning, är inte välkommen till Nuntorpsdagarna.

Arrangörerna menar att Hushållningssällskapet Väst och Dalslands Naturbruksutbildning är konkurrenter, som skulle vara på plats för att värva elever.

Monika Andersson Skall tillbakavisar detta och anser att man är på plats för att presentera en planerad utbildning 2017.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".