Fotboll Oddevold Johan Patriksson mot Öster
1 av 4
Johan Patriksson mot Öster Foto: Bengt Israelsson/Sveriges Radio
Fotboll Oddevold Andreas Samuelsson målvakt
2 av 4
Andreas Samuelsson Foto: Bengt Israelsson/Sveriges Radio
Fotboll Oddevold
3 av 4
Oddevold Foto: Bengt Israelsson/Sveriges Radio
Fotboll Oddevold Bohusbataljon
4 av 4
Bohusbataljon Foto: Bengt Israelsson/Sveriges Radio

Sent mål sänkte Oddevold mot Öster

Andreas Samuelsson: Vi står upp bra
1:46 min

Serieledande Öster reste hem från Rimnersvallen med samtliga tre poäng i bagaget efter söndagens match mot Oddevold. Segermålet kom i slutminuterna, via en delikatess från Robin Strömberg.

Efter en första halvlek där gästerna från Småland knappt förmådde sig skapa en enda målmöjlighet så blev den andra desto svettigare för Oddevolds målvakt, Andreas Samuelsson.

Han tvingades bland annat rädda ett friläge och en efterföljande cykelspark från inhopparen Robin Östlind, och hade överlag marginalerna på sin sida: i form av ett tveksamt bortdömt mål – där en hörna skruvades rakt i nät – och hjälp precis framför mållinjen från försvararen Marcus Haglind Sangré.

Men till slut kom baklängesmålet, närmare bestämt i den 88:e matchminuten. Robin Strömberg kom då i full fart i straffområdet och mötte Östlinds vänsterinlägg, som han klackade i nät.

– Det hängde lite i luften, tyvärr. Det var inte helt orättvist, men i målsituationen vill vi tydligen ha frispark och lägger av att spela. Även om vi tycker det så måste vi fullfölja situationen, säger Andreas Samuelsson besviket.

Oddevold jagade ett mål både dessförinnan och därefter, och närmast kom man när Tobias Mikaelsson missade bollen framför öppet nät i den första akten.

– Vi har lite bollar på mållinjen och sådär, men jag vågar inte svara på varför det inte blir något mål. Vi får kolla igenom matchen igen och se vad vi kan göra bättre. Men jag tror att vi kan bättre, säger Samuelsson.

Östers seger innebär att laget alltjämt toppar söderettan. Oddevold är däremot åtta i en något haltande tabell.

Oddevold-Öster 0-1 (0-0)


Mål, Öster: Robin Strömberg
Varningar, Oddevold: Robin Jansson Mark Fezarit, Viktor Mollapolci, Fabrice Tapé, Markus Haglind Sangré, Daniel Janevski, Johan Patriksson
Varningar, Öster: Isaac Shaze.
Publik: 506.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".