Pia på en bänk, med ansiktet bortvänt
Pia var 19 år när hon träffade mannen i en lägenhet i Västsverige. Foto: Martin Jönsson / Sveriges Radio
#P4Västgranskar

Pia: Han sa att han gillade unga, vackra tjejer

Pia berättar: Sådana människor ska inte vara fria
2:32 min

Pia var 19 år när hon träffade mannen vi har kartlagt. I domen står det att hon sålde sex till honom. Själv hävdar Pia att det var hennes dåvarande sambo som sålde henne till mannen. 

Vet du mer? Hör av dig till reporter Martin Jönsson 08-784 26 19

– Vi hade oralsex och han gjorde saker som vi inte hade kommit överens om.  Han rev upp min hals. Han betedde sig illa och respektlöst mot mig. 

Fick du intrycket att det var första gången?

– Nej, det var det inte. Han berättade att han gillade unga, vackra tjejer. Han hade ett sätt att prata på som visade att han inte var nybörjare på detta. 

Vid sidan om köp av sexuell tjänst, åtalades mannen också för olaga hot. Pia hävdar att han hotade henne med pistol. Tingsrätten friade honom från de misstankarna. 

-- Jag visste inte var jag skulle ta vägen. Jag var så rädd. Han står och viftar med den här pistolen när han står två meter ifrån mig. Jag hade lika gärna kunnat bli skjuten där inne. 

Pia gick in i en depression efter det som hände. Ändå tänker hon inte främst på sig själv, utan på de andra flickor och unga kvinnor som blivit drabbade. 

– Jag kan inte med ord beskriva hur synd jag tycker om tjejer som råkar ut för den här typen av saker. Det är ett riktigt sjukt beteende. Sådana människor ska inte vara fria överhuvudtaget. 

Fotnot: Pia heter egentligen något annat.

Mer om P4 Väst granskar: Sexbrottsdömd jobbade på behandlingshem

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".