2015 Sebastian Eriksson IFK Göteborg
Sebastian Eriksson. Foto: Björn Larsson/TT

Åsebro har inte fått betalt av IFK Göteborg

IFK Göteborg har inte betalat så kallad solidaritetsersättning till Sebastian Erikssons moderklubb Åsebro för den tid han var utlånad till italienska Cagliari.

Det handlar om 916 000 kronor.

Det skriver fotbollsjournalisten Olof Lundh i sin kommande bok "Vad jag pratar om när jag pratar fotboll", som Fotbollskanalen och Göteborgs-Posten tagit del av.

Sebastian Eriksson gick från Åsebro till IFK Göteborg som 17-åring 2005. 2011 lånades han ut till Cagliari, för att ett år senare skriva på för den italienska klubben.

Åsebro, som nu spelar i division fem, fick ersättning för Eriksson när övergången från IFK Göteborg var klar, men enligt Internationella fotbollsförbundets regler ska de också ha del av pengarna som Cagliari betalade för att låna Eriksson av IFK Göteborg.

IFK Göteborgs ordförande Frank Andersson säger till Fotbollskanalen att man håller på att reda ut affären.

--Det absolut enklaste vore att betala de 916 000 kronorna, men det är mycket pengar även för oss, säger Andersson till Fotbollskanalen.

Sebastian Eriksson är tillbaka i IFK Göteborg sedan förra säsongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".