Världsmästare på plats i Färgelandas skatepark

5:14 min

Ett bidrag på 217 000 kronor har hjälpt Färgelanda kommun att arrangera en serie avgiftsfria aktiviteter för barn och unga i sommar. Under onsdagen var det dags för skateshow med tidigare världsmästare på plats som lärare.

I maj beviljades Färgelanda kommun pengar från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor för att anordna sommarlovsaktiviteter för barn och unga.

– Vi sökte och blev beviljade 217 000 kronor och satte i gång. Vi har tolv aktiviteter mellan 16 juni och 16 augusti och syftet är att göra sommaraktiviteter för barn mellan 6 och 15 år, säger Lehnida Huric, verksamhetsledare för kultur och fritid på kommunen.

Under hela onsdagen var skateparken mitt i centrum öppen för nyfikna som ville bevittna uppvisningar från tidigare VM-vinnare inom BMX och skateboard, eller själva prova sina vingar i skateparken.

Stefan "Lillis" Åkesson och Andreas Lindqvist har båda skördat stora framgångar med VM-guld och rekord i Guiness rekordbok.

– Vi har showat och haft prova-på-aktiviteter med alien bikes, höghjulingar som uppfanns 1861 och svänga-fel-cyklar, säger Andreas Lindqvist som vunnit två VM-guld i BMX-freestyle.

– Om man vill ha tips eller tricks och ser oss ute i någon skate- eller bikepark är det bara att komma fram, säger Stefan.

Annie Magnusson från Färgelanda var ett av ett fyrtiotal barn på plats som även kunde testa spraymålning och äta gratis korv med bröd.

– Att prova cyklarna var det bästa, säger hon.

Nästa avgiftsfria sommaraktivitet är en motorkväll med bland annat musik och tävlingar den 21 juli.