Lars Thorén på Volvo Aero byter Trollhättan mot USA

Volvo Aeros vice vd och ekonomichef, Lars Thorén, kommer den 1 september att tillträda motsvarande befattning på Volvo Trucks och Mack Trucks i USA. Lars Thorén kom till Volvo Aero i Trollhättan som nyutexaminerad ekonom 1976, då han började på ekonomiavdelningen. Sedan dess har han haft en mängd olika befattningar, bland annat inom marknad, strategi- och affärsutveckling. År 2000 utsågs han till ekonomichef och sedan 2001 har han även varit vice vd.

- Lars har varit anställd 28 år på Volvo Aero och har med tiden blivit en nyckelperson med stort kunnande, hög integritet och mycket stor arbetskapacitet. Han uppskattas i alla läger och det är utan tvekan en förlust när han lämnar Volvo Aero, kommenterar Volvo Aeros vd, Fred Bodin i ett pressmeddelande.

Lars Thorén kommer att ha motsvarande arbetsuppgifter för Volvo Trucks i Greensboro, North Carolina, och för Mack Trucks i Allentown, Pennsylvania. Han flyttar med familjen till Greensboro i augusti.

Tills Lars Thoréns efterträdare är utsedd kommer redovisnings- och finanschef Roland Johansson att vara stf chef.

Lars Thorén efterträder Rune Alsterholm, som arbetat för Volvos nordamerikanska lastbilsverksamhet i åtta år och som nu återvänder till AB Volvos huvudkontor i Göteborg.