Nytt (v)-avhopp i Uddevalla

Ännu en tung vänsterpartist i Bohuslän hoppas av partiet. Det är Frida Fjellman, fullmäktigledamot och tänkt som kommunalrådet Ewy Gahnströms efterträdare i uddevalla, som nu väljer att lämna partiet.

Frida Fjellman sitter kvar i Uddevalla kommunfullmäktige som politisk vilde.

Många avhoppare
I höstas lämnade Rune Hjälm från Göteborg, förre ordförande för vänsterpartiet i Västra Götaland partiet i protest mot partiledaren Lars Ohly.

Ann-Kristin Andersson ordförande miljönämnden Göteborg, Erland Svensson fullmäktigledamot Tanum lämnade också partiet på grund av utvecklingen.

Den fjärde västsvenska avhopparen blev en ledande vänsterpartist från Vänersborg Gunilla Cederbom och ledamot i regionfullmäktige som lämnade partiet samma höst i protest mot utvecklingen innom partiet.

Riksdagsledamoten Karin Svensson- Smith från Lund lämnade partiet i början av juni i år för att gå över till miljöpartiet, men hon är fortfarande vice ordförande i Vägval vänster som är en samling av de som kallats förnyar inom vänsterpartiet.

Strax efter det meddelande Hanna Zetterberg och Anja Karlsson att de lämnar partistyrelsen i protest mot den manliga maktstrukturen innom partiet.

I går kom beskedet att Dan Gahnström Uddevalla ordförande vänsterpartiet Bohuslän, lämnar partiet för att i stället arbeta för miljöpartiet. Det är partiledaren Lars Ohly och återgången mot kommunismen som får Gahnström att hoppa av. Det gäller också undevalla politikern Frida Fjellman som idag meddelar att hon lämnar partiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista