Ljungskile förlorade igen

1:31 min

Det var mycket besvikna LSK-spelare som gick av planen efter förlusten mot Athletic. Detta efter att bortalaget Athletic avgjort i slutminuterna och Ljungskile inte fick med sig en straff efter en tveksam situation. Athletic vann med 2-1.

Matchen var nye tränaren Zoran Lukic första hemmamatch för Ljungskile.

Ljungskile inledde trevande och Athletic tog ledningen genom Omar Eddahri i 20:e minuten. Omar fick på en riktigt fin träff en bit utanför straffområdet. Målet kom efter en period då Atheletic ägde lite mer boll och spelet var mer förpassat på Ljungskiles planhalva.

Ljungskile kvitterade dock i 34:e minuten, genom frispark av Egzon Binak. Bollen tog i muren och ändrade riktning vilket ställde Athletics målvakt fullständigt.

Målet gav Ljungskile mer fart och de satte högre press på motståndarna. Det mer aggressiva spelet och snabbare passningsspel fortsatte också i andra halvlek. Ljungskile gjorde en riktigt bra inledning av halvleken. Men ju mer tid som förflöt ju mindre energi hade laget att sätta hög press på Atheltic. Och som så ofta tidigare under årets säsong släppte Ljungskile in ett mål som resulterar i uddamålsförlust. Filip Rogic i Atheletic gjorde målet från nära håll.

Ljungskile var nära ett andra mål vid flera tillfällen, inte minst Tim Nielsen som hade flera klara målchanser. Men även Alexandar Kitic i slutminuten, hans skott tog dock på täckande back och Ljungskilespelarna protesterade högljutt då det var en misstänkt handssituation. Domaren valde dock att fria. Det var en mycket besviken Alexandar Kitic som minuten senare klev av planen efter slutsignalen. Kitic som hoppats avsluta sin trehundrade match för LSK på ett bättre sätt.

Zoran Lukic tyckte att Ljungskile förtjänade ett bättre resultat.
- Inställningsmässigt är vi rätt så bra och vi skapar chanser till att göra både ett och två mål till.

Förlusten innebär att Ljungskile ligger sist i superettan, tre poäng upp till kvalplats.

Ljungskile SK - Athletic FC United 1-2 (1-1)

Mål LSK: Egzon Binak (34)
Mål Athletic: Omar Eddahri (20), Filip Rogic (89)
Varningar Athletic: Filip Rogic, Omar Eddahri
Domare: Lars Olsson
Publik: 633 st.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.