SD-riksdagsman utreds för förskingring

Anders Forsberg, riksdagsledamot från Västra Götaland för Sverigedemokraterna utreds för förskingring. Detta efter att han anmälts av en partikollega.

Anders Forsberg polisanmäldes för snart ett halvår sedan av sin partikamrat Hanna Wigh. Hon hävdar att Anders Forsberg olovligen tillskansat sig pengar ur SD-distriktets kassa under sin tid som kassör i Skaraborg.

Anders Forsberg har kategoriskt förnekat anklagelserna. Men i en skrivelse från åklagarmyndigheten framgår att Anders Forsberg är delgiven misstanke om brott (förskingring) och att han också förordnats en advokat.

Men den fortsatta utredningen kommer alltså att bedrivas från en särskild åklagare.

– Så uppfattar jag saken, och därför finns ingen anledning att vidare kommentera utredningen, säger Sofia Karlsson till P4 Skaraborg.

Forsberg själv skriver i ett sms till Expressen att åklagaren har inlett en förundersökning, men att han vill inte kommentera ärendet. Det vill inte heller åklagaren, som hänvisar till sekretess under förundersökningen.

Forsberg blev polisanmäld av sitt eget partidistrikt i våras. Sverigedemokraterna har dock fortsatt förtroende för honom.

– Jag tror att det är helt grundlöst. Vi visste att det var något på gång. Men han är inte dömd för något så naturligtvis har han vårt fulla förtroende, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Rickard Jomshoff.