Jacka ger inga svar om Näsingemannen

Undersökningen av den jacka som kan ha tillhört Näsingemannen är klar. Polisens tekniker i Uddevalla konstaterar att jackan har legat utomhus för länge för att några DNA-spår ska kunna säkras.

Kriminalkommissarie Sten-Rune Timmersjö säger att jackan trots det kommer att sparas, i fall en person senare i utredningen kan komma att identifiera jackan som Näsingemannens.

Efter att polisen gick ut med en rekonstruerad bild av Näsingemannen i förra veckan har de fått in flera tips från allmänheten.

Kommissarie Sten Rune Timmersjö säger att det handlar om både inhemska och utländska tips men att inget tips i dagsläget bedöms som brännhett.

Det var i augusti 2014 som ett människokranium hittades på en äng nära Näsinge Sundby. Polisen kunde senare hitta fler benrester i området. Den upphittade mannen hade inga kläder på kroppen och inga personliga tillhörigheter som kunde identifiera honom. Polisen tror att mannen blivit mördad.

I början av augusti fick fallet ny fart när en trasig jacka påträffades av två kvinnor som plockade svamp nära den ursprungliga fyndplatsen.