Bild på vad som ser ut som en polisbil. Foto: privat
Kvinnan trodde att bilen var en riktig polisbil Foto: Privat

Låtsades vara poliser - åtalas

Två män från Trollhättan åtalas nu misstänkta för att försökt att lura en kvinna att de var poliser. 

Det var i början av juni som en kvinna åkte bil tillsammans med tre andra personer. Sällskapet såg ett fordon som körde vingligt och de misstänkte att föraren var påverkad och körde rattfull. Därför ringde de polisen och följde efter det vinglande ekipaget.

När de kom fram till en bensinmack i Trollhättan stod det något som såg ut som en polisbil på parkeringsplatsen och kvinnan gick ut och pratade med de som satt i den förmodade polisbilen för att be dem att kontrollera den vinglande föraren.

Personerna i "polisbilen" sa då att de redan hade kontrollerat den bilen och att det inte var någon fara. Det var först efter detta som det visade sig att de inte var poliser och bilen de satt i inte var någon riktig polisbil. Enligt ägaren till bilen handlar det om en filmbil. Nu åtalas alltså två personer för föregivande av allmän ställning, de nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".