Kebabexperten Emil Gustafsson från Trollhättan
Kebabexperten Emil Gustafsson från Trollhättan Foto: Tommy Öster/Sveriges Radio

Han har kebab som största intresse

Emil Gustafsson: en konst som inte får den respekt den förtjänar
1:22 min

För honom är kebab inte bara en maträtt, utan också ett stort intresse. Emil Gustafsson från Trollhättan menar att maträtten rent av är en konstform.

– Intresset föddes med smaken. Sen kom kunskapen. Sen är just smaken det riktig fina med kebaben, den smakar ständigt olika, berättar Emil Gustafsson. 

Emil är killen från Trollhättan som tar kötträtten på största allvar. Ett intresse som inte bara tagit honom runt i riket, utan även ut i världen.

– En kebab här i Sverige smakar inte alls som en kebab i Turkiet eller Tyskland. Kebaben är bra i Sverige, men det är inte någon Berlinklass på den, förklarar Emil Gustafsson vidare.

Just i Berlin finner man också Emil Gustafssons favoritkebab.

– Det är ett helhetskoncept. Brödet rostas som regel, det är rödkål, saltgurka och ett gäng andra såser. I Tyskland är också kvalitén som regel högre. Kebab är en konstform som inte får den respekt den förtjänar, avslutar Emil Gustafsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".