Tonårskillarna Fabiano Thomas och Sada Azizi håller varandra om axlarna framför en betongvägg. Foto: Martin Jönsson
Fabiano Thomas, 18 och Sada Azizi, 19 på Dalaberg Foto: Martin Jönsson Sveriges Radio P4 Väst

Röt till på Facebook: Stenkastarna skämmer ut sig

Sada Azizi: Du startar ett dåligt rykte för Dalaberg
0:42 min

På Dalaberg i Uddevalla är många upprörda över nyheten om att polisen attackerades med bland annat stenkastning igår kväll. 

En av dem som är mycket kritiska till stenkastningen är 19-årige Sada Azizi. Han skrev ett inlägg på Facebook i morse där han riktade sig till dem som attackerat polisen. 

– Det är inte coolt att kasta sten på polisen, det är inget att vara stolt över. Det är bara något som är pinsamt, som skämmer ut dig och din familj. Det ger Dalaberg ett dåligt rykte, säger Sada Azizi.

Vad har du fått för reaktioner på ditt inlägg? 

– Jag har fått många delningar på Facebook och många vänner har skrivit att de är glada att jag vågade skriva även om jag riskerar att få en del personer emot mig. Men jag är inte rädd för dem. 

Alla som P4 Väst pratat med på Dalaberg är mycket kritiska till gårdagkvällens attack mot polisen. 

Fabiano Thomas, 18, pluggar till ekonom. Han säger sig ha en aning om vilka som ligger bakom stenkastningen. 

– De ser polisen som något dåligt. Men jag förstår inte det. Varför ska man hata polisen? Tänk om någonting händer dina föräldrar eller din lillebror – då är polisen där och hjälper dig, säger han. 

Enligt flera källor till P4 Väst ska det vara ett gäng på runt 10 personer som medverkade vid attackerna mot polisen och hemtjänsten igår kväll. De ska vara killar i åldrarna från 13 till 20 år, tror de vi har pratat med. 

Ahmad Mshaleh bor på Dalaberg. Han har själv barn i övre tonåren. Ahmad Mshaleh tycker att ett stort ansvar vilar på föräldrarna.

– Det är fel i deras hem. Deras föräldrar måste lära dem att barnen måste respektera polisen och de regler som finns i Sverige. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".