Bild på migrationsverkets byggnad i Vänersborg. Foto: Peter Olsson/ Sveriges Radio P4 Väst
Ett 25-tal asylsökande protesterade vid Migrationsverkets lokaler i Vänersborg under måndagsförmiddagen. Foto: Peter Olsson/ Sveriges Radio P4 Väst

Migrationsverket: Aldrig varit aktuellt med Kiruna

Under förmiddagen protesterade åtta familjer från Restad Gård mot att bussas till nytt boende i Kiruna. "Det har aldrig varit aktuellt", svarar Migrationsverket.

De 25-tal personer som under förmiddagen protesterade vid Migrationsverkets lokaler i Vänersborg har fått nya besked. Någon flytt till Kiruna har aldrig varit planerad, framförde myndigheten i samtal med de asylsökande vid lunchtid i dag.

Under tisdagen kommer de åtta familjerna att få besked om vart de ska flytta. Enligt Migrationsverket är målet att det ska bli till boenden i närheten och att barnfamiljer kommer att prioriteras.

Det nya beskedet väckte ändå starka reaktioner från de asylsökande som in i det sista hoppades på att få stanna kvar i Vänersborg. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".