Utkiksberget på Skaftö. Foto: Skoob Salihi/Sveriges Radio
Foto: Skoob Salihi/Sveriges Radio

Förslag för Utsiktsberget i byggnadsnämnden

Thomas Falk, Rädda Skaftö nu: Hoppas politikerna enas om minskad detaljplan
0:26 min

Nu är det dags för nästa steg i de hårt kritiserade byggplanerna för Utsiktsberget på Skaftö. På tisdag den 27 september ska byggnadsnämnden i Lysekil ta ställning till tjänstemännens granskningsutlåtande. 

Lysekils kommun planerar att låta PEAB bygga cirka 150 nya bostäder på Utsiktsberget. Förslaget har stött på stort motstånd och över 300 personer har valt att yttra sig om förslaget till detaljplan. 

Bland kritikerna finns Thomas Falk som representerar Rädda Skaftö nu. Han uppger att så gott som alla yttranden till kommunen om detaljplanen är negativa.

– Så, vi får hoppas att de politiska partierna i kommunen kan enas  kring att minska ner antalet bostäder.

Thomas Falk tycker att 30 till 40 bostäder är en mer rimlig nivå.

Men den uppfattningen delas inte av byggnadsnämndens ordförande Bo Göthesson, (S). I övrigt vill han inte kommentera motståndet mot förslaget till detaljplan.

– Jag vill låta den demokratiska processen ha sin gång.

Men, han säger att det inte heller stämmer att så många är emot förslaget, eftersom det oftast är de som är negativa som väljer att yttra sig. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".