Kamp på mitten.
Kamp på mittfältet Foto: Gustav Johanson /Sveriges Radio

En bra halvlek räckte för Oddevold mot Mjällby

Tobias Mikaelsson: Två olika halvlekar
1:58 min

Oddevold satte full fart i första halvleken och spelade i princip ut ex-allsvenska Mjällby. Oddevold ledde också rättvist i paus med 2-0. Matchbilden ändrades totalt i andra men hemmalaget kunde hålla undan hela vägen och vann till slut med 2-1.

Oddevold hade en tuff vår på hemmaplan där de hade svårt att ta hem trepoängare, nu har de dock hittat hemmaformen. I och med segern mot Mjällby har de tre raka hemmavinster.

Det var en mycket bra första halvlek, och en mycket bra andra halvlek av Oddevolds målvakt Andreas Salomonsson, som låg till grund för segern.

Redan efter nio minuter tog Oddevold ledningen genom Johan Patriksson från nära håll. Och lite senare utökade Tobias Mikaelsson rättvist till 2-0 genom snygg nickskarv på inlägg, Detta i en period av matchen där Oddevold dominerade fullständigt. Och Oddevold kunde ta pausvila med till synes trygg ledning.

- Det var två helt olika halvlekar, jag tror vi blev lite för bekväma av oss i början av andra halvleken, konstaterade Tobias Mikaelsson.

Matchbilden ändrade alltså karaktär betydligt i andra halvleken. Mjällby tilläts äga mer boll och flyttade upp spelet på Oddevolds planhalva. Reduceringen i 55:e minuten genom Mamudu Moro var logisk.

Resten av matchen kunde dock Oddevold hålla undan.


IK Oddevold - Mjällby AIF 2-1 (2-0)

Mål IKO: Johan Patriksson (9), Tobias Mikaelsson (29)
Mäl MAIF: Mamudo Moro (55)
Varningar IKO: Pablo Andersson 
Varningar MAIF: Axel Rydén 
Publik: 325 st.

Mer om Sporten P4 Väst

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".