Räddningstjänsten står utanför flerfamiljshuset där det har brunnit.
Foto: Joel Hansson/Sveriges Radio.

Dramatisk brand i flerfamiljshus

Räddningstjänsten: Jag förstår om de boende är oroliga
1:18 min

Det är andra gången den här veckan som det har brunnit på femte våningen i samma flerfamiljshus i Trollhättan. Branden som startade i en lägenhet är nu släckt. Polisen misstänker att branden var anlagd.

– Läget är positivt. Branden är släckt och ingen människa har kommit till skada, säger räddningstjänsten Mikael Svantesson till P4 Väst.

Larmet om branden kom in strax före klockan 11. Väl på plats upptäckte räddningstjänsten att det brann i en lägenhet på femte våningen.

– Det var stor dramatik i början utan tvekan, de boende upptäckte att trapphuset var helt rökfyllt. Det gäller att ta det så lugnt som det någonsin går, säger Peter Grönros, inre befäl på räddningstjänsten i Norra Älvsborg.

Det är andra gången den här veckan som det brinner på femte våningen i samma hus. Senast i söndags hade någon tänt på i trapphuset, men då lyckades räddningstjänsten snabbt släcka elden.

Polisen undersöker om det finns ett samband mellan de båda bränderna. Under dagen har polisen förhört vittnen och drabbade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".