Nuntorp naturbruksgymnasium. Foto: Jakob Eidenskog/SVT.
Foto: Jakob Eidenskog/SVT.

"Styret har schabblat bort möjligheten för naturbruksskola"

Efter kommunstyrelsens extrainsatta möte i onsdags anser moderaterna att styret slarvat bort möjligheten för en naturbruksskola på Nuntorp.

På mötet föreslogs att kommunen skulle köpa Nuntorp av Västra Götalandsregionen. Skälet? Att Hushållningssällskapet Väst sedan skulle kunna hyra lokalerna och öka sina chanser att få driva naturbruksgymnasiet. Men förslaget röstades ner, och ärendet återremitterades.

 

– Jag ville rösta ja, men beslutsunderlaget var för bristfälligt. Det saknade flera delar som ska vara med och vi var inte säkra på om ett köp av Nuntorp hade varit lagligt. Det är synd att styret har schabblat bort den här möjligheten, säger Moderaternas gruppledare Lena Eckerbom Wendel.

Hon hoppas på ett nytt beslutsunderlag fort, och att det ska vara någorlunda bra så moderaterna kan rösta för det. Om det inte sker ser hon en möjlighet att rädda skolan genom att låta en privat aktör köpa Nuntorp, och låta dem hyra ut lokalerna till en naturbruksskola.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".