Bild från en trafikolycka där diesel läckt ut på vägområdet. Räddningstjänsten häller ut absorberande pulver på vägen. Foto: Johan Nilsson / TT
Räddningstjänsten använder ett pulver som suger upp diesel för att sanera och halkbekämpa. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson / TT

Stor dieselläcka vid trafikolycka i Trollhättan

Nära 400 liter diesel läckte ut i centrala Trollhättan idag i samband med en trafikolycka. Det är så stora mängder att det finns risk för miljöskada, och en stor miljöinsats är igång.

Det var vid tvåtiden på tisdagseftermiddagen som en trafikolycka inträffade mellan Kungsportsvägen och Edsborgsvägen i Trollhättan. En personbil körde in i en lastbil och skadade dess dieseltank. Ytterligare en lastbil var inblandad i olyckan.

Räddningstjänsten fick utöver normalt räddningsarbete ägna sig åt att sanera stora mängder diesel som läckte från lastbilen.

Det akuta arbetet är färdigt under eftermiddagen. Nu ska säkerheten på vägen kontrolleras. Efter det ska ett saneringsföretag kontrollera eventuella miljöskador i marken. 

En person fördes till Näl i samband med olyckan, skadeläget är i nuläget oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".