Martin Hellström. Foto: Niclas Odengård/Sveriges Radio.
Martin Hellström. Foto: Niclas Odengård/Sveriges Radio.

Han blir ny rektor för Högskolan väst

Nu är det klart att Martin Hellström blir ny rektor för Högskolan väst. Hellström är idag prorektor på Högskolan i Borås.

Martin Hellström föreslogs som ny rektor för Högskolan väst i våras och för en liten stund sedan kom beslutet att han också blir rektor. 

Det är regeringen som fattat beslut och Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning komenterar beslutet i ett pressmeddelande från utbildningsdepartementet.

– Jag önskar Martin Hellström lycka till med sitt uppdrag som rektor för Högskolan Väst och ser fram emot ett konstruktivt samarbete framöver, säger Helene Hellmark Knutsson.

Martin Hellström är förutom prorektor vid högskolan i Borås även professor i litteraturvetenskap med inriktning mot didaktik. Anställningen som rektor vid Högskolan Väst gäller från och med den 1 januari 2017 till och med den 31 december 2022.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".