Clownmask. Foto: Frederic J Brown/TT.
Clownmask. Foto: Frederic J Brown/TT.

Masker förbjuds på fritids i Mellerud

Rektorn: Barnen har uttryckt rädlsa och oro
0:29 min

Efter höstens clownpanik finns det skolor som inför förbud mot heltäckande maskering. En av dem är Fagerlidsskolans fritids i Mellerud.

Redan förra året bestämde man på Fagerlidsskolan i Mellerud att eleverna inte skulle ha heltäckande masker under Halloween. Då med tanke på skolattacken på Kronan. I år har diskussionerna fortsatt och kommit att handla om clownrädsla.

– Därför har vi tillsammans med barnen kommit fram till att vi inte ska ha heltäckande masker, säger Lena Andrén Persson, rektor på Fagerlidsskolan.

Att förbudet enbart gäller på fritids beror på  att det inte kommer finnas någon Halloween-aktivitet på skoltid.

Två andra skolor i Mellerud, Åsens skola och Åsebro skola, har också de förbud mot masker på sina fritids. Också där har diskussioner förts tillsammans med barnen.

– Vi har gått ut med information till berörda elever. Det var likadant förra året efter Kronan. Barnen får inte ha masker, utan bara smink, säger Lena Andersson, rektor för Åsens skola och Åsebro skola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".