Fotografen och regissören Fredrik Etoall.
Fotografen och regissören Fredrik Etoall. Foto: Privat

Vänersborgsfotograf har fokus på stort biluppdrag

Fredrik Etoall: Vänersborg har betytt supermycket
2:00 min

Han fotograferar kändisar och har gjort reklamkampanjen för ett nytt bilmärke. Han är från Vänersborg och heter Fredrik Etoall.

– Jag tror att medveten tur, extrem fokusering och vilja har skapat mina framgångar, berättar Fredrik Etoall.

Fredrik är född och uppvuxen i Vänersborg. Men han flyttade till Stockholm för att uppfylla drömmen att arbeta som fotograf. En dröm som han har gjort till verklighet.

Med den uppgående karriären har också uppdragen blivit större. Senaste uppdraget var att skapa reklamkampanjen för ett helt nytt bilmärke, Geelyägda Lync & CO

– Alltså, det är stort. Ett helt nytt bilmärke presenteras ju inte varje dag. Att då få vara den dom väljer, det är både jättekul och stort, säger han och tillägger:

– Eftersom jag inte jobbat med bilar innan, frågade jag om de visste vad jag gjort? De valde mig just därför, säger Fredrik Etoall.

Även om han bor i Stockholm och har uppdrag utanför Sveriges gränser har Fredrik Etoall inte glömt sin bakgrund.

 – Vänersborg har betytt supermycket för mig. Man kommer ju med kärlek från en småstad till en större. Jag minns Vänersborg som en musikstark stad, en glad tid, avslutar Fredrik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".