Närbild på två kvinnor som skyddar sig mot snöblandat regn med sina paraplyer. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT
Hög tid att plocka fram vantarna och se till att ha vinterdäck på bilen. Nu kommer kylan. Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Njut av höstsolen – snart drar busvädret in

Underbart är kort. Under torsdagen gäller det att fånga solljuset. Sedan väntar blötsnö, blåst och minusgrader.

Inledningen av torsdagen bjuder på uppehåll, sol och kyla över större delen av P4 Väst-området. Så ta chansen att njuta medan tid finns. 

– Under torsdagseftermiddagen drar regn in västerifrån och i Dalsland kan det övergå till blötsnö, säger Marcus Sjöstedt på SMHI.

På fredag gäller det att anpassa kläder efter väder. Den som vill vara på den säkra sidan väljer både gummistövlar och vantar.

– Då ser vi ett sammanhängande nederbördsområde med regn, blötsnö och snö dra in över området. Framåt eftermiddagen blir det även blåsigt, säger Marcus Sjöstedt på SMHI.

Och någon lättnad i molntäcket tycks inte vara i sikte. Både lördagen och söndagen fortsätter i samma stil som fredagen: regn, blötsnö, blåst och kring noll grader. 

Är det början av vintern som vi ser?

– Nja, tendensen är att temperaturen sjunker. Bakom nederbördsområdet kan kallare luft leta sig ner och ge minusgrader till veckan, säger Marcus Sjöstedt på SMHI.

Hög tid att plocka fram tåliga kläder och se till att vinterdäcken är monterade alltså.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".