Närbild på tullens emblem
Arkivbild. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Dopfest skulle vara spritfest – döms till fängelse

Tulltjänstemännen hittade mängder med cigaretter och alkohol i mannens bil. "Till en dopfest", hävdade mannen som istället döms till fängelse för smuggling.

Det var i början av oktober som fordonet stannades på väg från Sverige till Norge. Tulltjänstemännen hittade en last bestående av drygt 10 000 cigaretter, 600 liter öl och tiotals liter sprit. Föraren, en man i 40 års åldern, hävdade att lasten var menad till en dopfest för mannens son.

Enligt mannen skulle dopfesten äga rum i Borås, något som tingsrätten tyckte lät otroligt då varorna var på väg att korsa den norska gränsen. Mannens förklaring var att han var på väg till Halden för att träffa ett band som skulle spela på dopfesten.

Vänersborgs tingsrätt tror dock inte på mannens förklaring utan dömer honom till två månaders fängelse för smuggling av alkohol och olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".