Föreskolebarnen Maja Kindstedt och Hilda Petzäll sitter bredvid barnskötare Elisabeth Bladh
1 av 2
Flaskposten blev besvarad. Maja Kindstedt, Hilda Petzäll och barnskötare Elisabeth Bladh på bilden. Foto: Elin Angvarson/Sveriges Radio
fyra personer står utklädda på rad framför Almens förskola i Lysekil, utklädningstema är Pippi Långstrump
2 av 2
Kling, Klang, Prussiluskan och Pippi Långstrump från dagen flaskposten skickades. Foto: Almens förskola

Barnens flaskpost besvarades – från Danmark

Maja, 5 år: Sen flöt den ända till Danmark
0:59 min

För ett år sedan skickade Almens förskola i Lysekil en flaskpost och såg den guppa iväg i havet. För en vecka sedan fick de svar från grannlandet.

Almens förskola i Lysekil hade tema Pippi Långstrump för ungefär ett år sedan. De spelade teater, tittade på film – och skickade flaskpost.

– Om man inte vet någons nummer så kan man skicka en flaskpost istället, säger femåriga Maja Kinstedt på Almens förskola.

För en vecka sedan fick förskolan svar. Flaskan hade tagit sig hela vägen till Danmark där en man på promenad fått syn på flaskan.  

Vad stod det i brevet ni fick tillbaka?

– När vi fick tillbaka det så stod det att "Jag behöver hjälp, jag sitter i en fängelsehåla", säger sexåriga Hilda Petzäll på Almens förskola.

Fler flaskpostplaner finns inte på förskolan i nuläget. Men eftersom det blev en succé denna gången kan det komma att ske igen redan till våren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".