Västar med Bandidosmotiv. Foto: Polisen
1 av 2
I onsdags slog polisen till mot en lägenhet och en lokal med Bandidosanknytning. Foto: Polisen
Speglar med Bandidosmotiv. Foto: Polisen
2 av 2
I onsdags slog polisen till mot en lägenhet och en lokal med Bandidosanknytning. Foto: Polisen

Bandidosmedlem häktas misstänkt för åtta fall av bedrägeri

Polischef Rickard Fremark: Namn knutna till organiserad brottslighet
0:28 min

Bedrägerierna ska ha begåtts mot flera företag i vårt område, där mannen via sitt företag beställt massvis med varor utan att ha haft för avsikt att betala för dem.

I onsdags gjorde polisen i östra Fyrbodal en gemensam insats mot en lägenhet och en lokal i Vänersborg. Där hittade de stora mängder varor och gods som mannen nu misstänks fått till sig genom olika bedrägerier.

Sedan i juni ska mannen ha köpt varor från flera olika företag på faktura trots att han, enligt åtalet, inte haft varken möjlighet eller avsikt att betala för varorna.

Polisen skriver i ett pressmeddelande att det kan tillkomma ytterligare fall av bedrägerier än de åtta som mannen häktats för idag.

Mannen, som är i 30-årsåldern, har tidigare varit misstänkt för penningtvätt men friades från dessa misstankar av Vänersborgs tingsrätt. Domen överklagades och så sent som i torsdags var fallet uppe i hovrätten. Dom väntas komma om tre veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".