Fotboll FC Trollhättan
FC Trollhättan räckte inte till utan det blir division 2 nästa säsong. Foto: Tomas Bader/SverigesRadio

Osäker framtid för FC Trollhättan - kan i värsta fall läggas ner

Per Hallberg: Vet inte om sponsorer tycker det är värt att satsa på FCT
0:45 min

Efter att fotbollslaget FC Trollhättan åkte ur division 1 i helgen går man en osäker framtid till mötes och i värsta fall kan klubben läggas ner.

Klubbens ordförande Per Hallberg att nedflyttningen innebär en dröm som har kraschat.

– Jag konstaterar att det är en dröm som, i alla fall temporärt, har kraschat. Vi tyckte vi var på väg uppåt, säger Per Hallberg.

Efter förlusten i helgen tar man nu nya tag, för att överleva. Det handlar bland annat om att uppvakta sponsorer och säkra ekonomin.

– Men det kan bli så att FC Trollhättan läggs ner, men det är ett värsta scenario. Vi kommer jobba med full kraft för att komma tillbaka, säger Per Hallberg.

Klubben kommer nu troligen också att få skala ner sin organisation.

– Även om vi hoppas att det inte blir så, så får vi ta med i våra beräkningar att en del sponsorer inte kommer vilja vara med oss i division 2. Vilket gör att vi får skala ner vår organisation och våra tränarinsatser och allt vad det är frågan om, säger Per Hallberg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".