Ulf Stenberg, vd Uddevalla hamn
Ulf Stenberg, vd Uddevalla hamn Foto: Privat

Trumps seger oroar Uddevalla hamn

Ulf Stenberg: Det är inte positivt
1:06 min

Att Donald Trump blir president i USA oroar Uddevalla hamn, eftersom han har sagt att han inte skriver på internationella handelsavtal. Något som kommer att märkas i Uddevalla hamnterminal.

En stor del av hamnens verksamhet består av export och import från USA och den kommer att minska om Trump sätter upp hinder för handeln, som han har sagt i valrörelsen.

– Det är inte positivt, vad det gäller handelsavtalens framtid är det definitivt tvärnit just nu i alla fall, säger Ulf Stenberg, vd för Uddevalla hamnterminal.

Det som kommer märkas menar Ulf Stenberg är ifall den svenska industrin får svårigheter att göra försäljningar mot USA som de har tänkt sig.

– Vi som hamn kommer se trenderna kvickt vad det gäller export och import, säger Ulf Stenberg.

Att den svenska regeringen kan göra något ifall Trump inte undertecknar något avtal, det tror inte Ulf Stenberg. Förändringen tror han att vi kommer att se tidigt nästa år.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".