Strömstads gymnasium.
Strömstads gymnasium Foto: Cecilia Bergil/Sveriges Radio.

Knarktillslag mot Strömstad gymnasium

Jörgen Olsson, polisinspektör: En del elever testades positivt
0:45 min

Polisen har genomfört en narkotikainsats mot Strömstad gymnasium, där elever testades positivt för narkotika. Det gjordes också husrannsakan i fyra lägenheter i Strömstad, där hittades bland annat hasch, extacy och amfetamin.

Det var i måndags som polisen genomförde narkotikainsatsen mot Strömstad gymnasium och de fyra lägenheterna. 

– Tio av dem är elever på skolan, några av dem testades positivt och några negativt, säger Jörgen Olsson, polisinspektör.

I husrannsakan av lägenheterna i Strömstad hittade polisen två hekto cannabis, 35 gram hasch, cirka 10 gram amfetamin samt ett antal tabletter extacy och tramadol, som polisen beslagtog. Husrannsakan genomfördes efter tips mot misstänkt narkotikaförsäljning. 

– Vi misstänker att de här personerna som vi gjorde husrannsakan hos säljer till ungdomar och kan vara runt skolmiljön. Ingen av dem är elever, säger Jörgen Olsson. 

Ingen narkotika hittades på skolan, men insatsen var en viktig del i polisens förebyggande arbete och genomfördes i samarbete med gymnasieskolan efter tips. 

Totalt togs 17 personer in under måndagen för kroppsbesiktning och elva av dem testades positivt för narkotika. 

Nu kommer flera personer att anmälas för narkotikabrott, några för eget bruk och några även för innehav av narkotika. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".