Fotboll Ljungskile Zoran Lukic tränare
Bengt Israelsson/Sveriges Radio

Inget Ljungskile för Zoran Lukic nästa säsong

Zoran Lukic: Vill inte bli en bricka i kampen mellan två falanger
1:06 min

Det blir inte Zoran Lukic som tränar Ljungskile SK i division 1 nästa säsong, det meddelar Ljungskile. Något Lukic menar beror på en maktkamp i klubben.

Det var i slutet av augusti som Lukic kom in för att försöka rädda kvar klubben i Superettan, men misslyckades. Lukic var länge huvudkandidat att få fortsätta leda laget i division 1, men så blir det alltså inte nu. 

– Vi letar efter nya tränarkandidater, säger Bosse Wålemark i Ljungskiles fotbollsutskott. 

Zoran Lukic själv säger att det finns två olika falanger som vill olika i klubben.

– En falang som vill bygga ett nytt LSK och en som vill visa sin makt och sitt revir. Jag har ingen lust att bli en bricka mellan två falanger, säger Zoran Lukic.

Trots att Lukic länge var huvudkandidat för tränarjobbet säger han att han inte är besviken efter beslutet att han inte får vara kvar.  

– Jag är inte besviken, jag visste att det här skulle hända. Varje förening har rätt att välja vilken väg de vill gå, säger Zoran Lukic. 

Att det skulle handla om en maktkamp är något som Bosse Wålemark inte håller med om. 

– Det känns mycket, mycket märkligt, om man ska använder milda ord. Vi har fått i uppdrag av vår styrelse att ta fram alternativ. Det finns en väg som man går i en förening, och den har vi verkligen gått, säger Bosse Wålemark. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".