Inspelning av julkalendern
Inspelningen av julkalendern. Foto: Janerik Henriksson/TT.

Vänersborgare bakom SVTs julkalender

Helena Larsson: det är stort, mäktigt och häftigt
1:04 min

Helena Larsson är tv-producenten uppvuxen i Vänersborg. Nu, lagom till julen har en av hennes drömmar slagit in: hon har producerat SVTs julkalender.

– Detta är fantastiskt stort, mäktigt och häftigt berättar Helena Larsson.

Selmas saga är namnet på årets julkalender i SVT där Vänersborgsbördiga Helena Larsson är producent. En möjlighet hon gavs efter att tidigare arbetat med rätt personer.

– Tidigare har jag arbetat med de som både skrivit och regisserat julkalendern som gick 2012. De hörde av sig till mig och frågade om jag vill vara med på detta, då var jag inte sen att säga ja, berättar Helena Larsson vidare.

Själv, förklarar Helena Larsson att hon på senare år vart lite dålig på att följa Sveriges Televisions julkalendrar. Men nu blir det ändring.

– Jag har alltid älskat julkalendern, men nog tappat det lite. Det får det bli ändring på nu, jag blir nog skyldig till det när jag arbetat med en, avslutar Helena Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".