Stampen
Foto: Frida Winter/TT.

Nytt steg för Stampen – överens med bankerna

Martin Alsander: Hoppas allt är på plats innan vi går på jullov
0:25 min

Nu har Stampen, som bland annat äger Ttela, Bohusläningen och Strömstads Tidning, en ny överenskommelse med flera storbanker. Det meddelar tidningskoncernen idag.

Efter att rekonstruktionen för Stampen är avslutad, har nästa steg tagits i arbetet att rädda koncernen. Man har nu kommit överens med flera storbanker om fortsatt finansiering av verksamheten. 

Det handlar om avtal och villkor bland annat när det gäller kreditprövning i bankerna. 

– Jag är glad att vi och våra banker har en samsyn kring de stora frågorna i ett kommande bankavtal. Överenskommelsen ger oss förutsättningar att nå en efterlängtad finansiell stabilitet. Nu kan vi gå vidare med det sista kvarvarande steget i vår process, säger Stampens koncernchef Martin Alsander.

Stampen behöver också nya finansiärer för att säkra koncernens framtid. Som vi har berättat tidigare finns en avsiktsförklaring med en grupp investerare med anknytning till Västsverige.

– Vi fortsätter diskussionen med den västsvenska investeringsgruppen och min målsättning är att vi ska ha allting på plats innan vi går på jullov, säger Martin Alsander

När väl investerarna är på plats menar Martin Alsander att räddningsprocessen är klar. 

– Därefter kan vi lägga allt vårt fokus på att utveckla verksamheterna, säger Martin Alsander. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".