En 30-årig kvinna dödades av vargarna på Kolmårdan. I dag började rättegången om arbetsmiljöbrott.
En 30-årig kvinna dödades av vargarna på Kolmårdan. Foto: Pontus Stenberg/TT

Dödade djurskötarens bröder om rättegången

Brodern: Det här finns ständigt närvarande"
1:25 min

Nu berättar den vargdödade djurskötarens bröder om de fyra åren som gått sedan systerns död och hur det varit att följa rättegången.

Hör hela intervjun med bröderna längst ner i artikeln.

Nu är rättegången efter den dödliga vargattacken i Kolmårdens djurpark avslutad. Djurparken och en tidigare chef, Mats Höggren nu vd för Nordens ark, har stått åtalade för arbetsmiljöbrott.

För den döde djurskötarens familj har det naturligtvis varit en mycket jobbig period.

– Det är som att det var ett liv innan och ett annat liv efter den här olyckan och det har varit ofantligt jobbigt och något man måste lära sig att leva med.

– Vi pratar väldigt mycket om det och om vår syster vid alla tillfällen vi träffas. Dels om hur hon var och hur hon skulle uppskattat att vara med.

Varje dag av rättegången har tagit mycket kraft av dem. Och de beskriver det som att vara helt utpumpade efter en rättegångsdag.

Och deras familj är för evigt påverkad av det som hänt.

– Det här finns ständigt närvarande. Det finns fortfarande tillfällen när jag tänker att det här måste jag säga till vår syster och så inser jag att det inte går.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".