Johanna Bundsen. Foto: Fredrik Sandberg/TT.
Johanna Bundsen. Foto: Fredrik Sandberg/TT.

Johanna Bundsen laddar inför EM med landslaget

Johanna Bundsen: Det ska bli fantastiskt kul
1:19 min

Den 4 december inleder Sverige Handbolls EM när de möter Spanien i Stockholm. Men redan nu träffas landslaget för att ladda upp.

Två av spelarna i den svenska truppen kommer från Uddevalla, Jenny Alm och Johanna Bundsen. Nu gör sig landslaget redo för EM på hemmaplan. 

– Det ska bli fantastiskt kul, det är något som man verkligen har sett fram emot ett helt år, säger målvakten Johanna Bundsen. 

Fram till EM drar igång har det svenska landslaget två träningsmatcher i Tyskland och en i Alingsås. Spelarna försöker också att göra andra saker tillsammans. 

– Vi försöker hitta på lite kul grejer när vi inte har träningar. Har vi två timmar ledig så kanske man tar en sväng på stan eller tar en fika någon annanstans. Komma ut från hotellet och tänka på något annat tror jag är jätteviktigt, säger Johanna Bundsen. 

Sverige inleder EM i Stockholm, går de långt så kommer de också att spela matcher i Göteborg. Oavsett så tror Johanna Bundsen att publiken kommer att innebära extra stöd. 

– Publiken blir vår åttonde spelare. Det ska bli fantastiskt att ha publiken med oss på alla matcher, säger Johanna Bundsen. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".