Villavagn Strömstad. Foto: Berit Roald/TT
Arkivbild. Villavagn i Strömstad. Foto: Berit Roald/TT

Villavagnsliga tömde campingar i Strömstad

Förundersökningsledare Göran Gustavsson om stölderna
0:45 min

Tv-apparater och dataspel var några av sakerna som ligan länsade villavagnarna i Strömstad på tidigare i veckan. Nu vill polisen ha kontakt med vittnen.

Två campingplatser i Strömstad har utsatts för inbrottsstölder i villavagnar. Polisen söker nu efter vittnen som kan ha gjort iakttagelser i samband med stölderna.

Det var i onsdags som polisen kontaktades av personal vid Lagunen Camping & Stugor med anledning av att det hade varit inbrott i ett 20-tal villavagnar på campingen. Tjuvarna hade skurit sönder förtälten och stulit främst elektronisk utrustning som TV-apparater och dataspel.

Natten till den fredag utsattes Daftö Camping för liknande inbrottsstölder i ett 40-tal villavagnar. Även här stals bland annat elektronisk utrustning. Tillvägagångssätten vid stölderna påminner om varandra och man misstänker att det kan röra sig om samma gärningsmän, rapporterar polisen på sin hemsida.

– I flera fall var villavagnarna som tur var tömda för vintern, men vi är angelägna om att de som drabbats av stöld snarast hör av sig till polisen på telefon 11414. För att komma vidare i utredningen behöver vi så detaljerad information som möjligt om vad som stulits, säger Göran Gustavsson, förundersökningsledare vid polisen i Strömstad och Uddevalla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".