Klas Häggström (L) läser handlingarna till onsdagens kommfullmäktigemöte. Foto:
Klas Häggström (L) läser handlingarna till onsdagens kommfullmäktigemöte. Foto: Charlotte Andersson/Sveriges Radio

Oeniga politiker inför viktigt skolbeslut i Åmål

Klas Häggström (L): Vi saknar en analys
1:11 min

Den rödgröna majoriteten säger ja till ett ny storskola. Men de borgerliga partierna i opposition säger nej och vill ha fler utredningar.

På kommunfullmäktigemötet i Åmål ikväll ska det avgöras om det blir ja till bygget av en ny skola för 400 miljoner kronor.

Till en början handlade det om att en grundskola i centralorten blev mögelskadad och frågan var hur den skulle ersättas. Det visade sig snart att flera grundskolor behöver renoveras. Då kom förslaget till en skola för elever som går i förskola upp till årskurs 6.

De borgerliga partierna anser att man ska vänta med ett beslut som ger stora ekonomiska åtaganden. Enligt de borgerliga alternativen finns det fler alternativ att utreda som kan göra skolbygget billigare.

-Det är en stor summa pengar och det påverkar Åmåls kommun och dess befolkning och framtida skattekronor. Vi är inte emot förbättringar i skolan men frågan är hur mycket vi har råd med, säger liberalen Klas Häggström som är vice ordförande i barn-och utbildningsnämnden.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".