Artisten Melissa Horn på Solid Sound.
Melissa Horn på Solid Sound 2014. Foto: Peter Olsson/Sveriges Radio

Beslut om Solid Sound skjuts på framtiden

I dag skulle kommunstyrelsen i Uddevalla ha beslutat om ekonomiskt stöd till festivalen Solid Sound. Men nu ska beslutet fattas i december i stället.

Det blir inget beslut i dag från kommunstyrelsen i Uddevalla om ekonomiskt stöd till musikfestivalen Solid Sound. Ärendet lyftes ur dagens ärendelista och kommer att behandlas på kommunstyrelsens möte i december i stället.

Evy Gahnström (V) förklarar fördröjningen med att de vill läsa genom ärendet mer noggrant och diskutera det ännu en gång.

– Det är både positivt och negativt. Positivt är att de omvärderar vår ansökan. Det negativa är att vi är beroende av ett beslut, säger festivalarrangören Pontus Blom.

Solid Sound har ansökt om ett stöd på 880 000 kronor medan kommunen föreslagit 300 000 kronor, alltså drygt en halv miljon mindre än vad arrangörerna bakom festivalen hade hoppats på.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".