Kenneth Andersson från Trollhättan framför en trasig parkeringsautomat vid sjukhuset Näl. Foto: Richard Veldre/Sveriges Radio
Kenneth Andersson från Trollhättan tycker att parkeringsproblemen vid Näl är urdåliga. Foto: Richard Veldre/Sveriges Radio

Upprört vid parkeringshaveri på Näl

Kenneth Andersson: Det är för jävligt
0:18 min

Parkeringsautomaterna på Näl var ur funktion under fredagsförmiddagen. Istället hänvisades till sms-parkering. De som inte kan sms-parkera hänvisades först till andra parkeringar, långt från sjukhusområdet.

När P4 Väst besöker Näl på fredagsmorgonen cirkulerar flera irriterade bilister på sjukhusparkeringen. En av dem är Kenneth Andersson från Trollhättan.

– Jag är här med min fru och vi har ett inbokat besök tjugo i tio. Så fungerar inte p-automaterna.  Jag har gått runt överallt och tittat men det fungerar inte någonstans, säger han.

När Kenneth Andersson ringer Securitas på morgonen hänvisar de honom till sms-parkering. Men han kan inte använda det. Då blir han istället hänvisad till att parkera utanför sjukhusområdet.

– Jag tycker att det är för dåligt, säger han.

När P4 Väst ringer upp felanmälan hos Securitas har de ändrat sig.

– Nu ser vi att det är så omfattande fel att det går bra att parkera ändå. Vi kommer inte att utföra några parkeringskontroller på sjukhusområdet i dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".