GKN Aerospace i Trollhättan.
GKN Aerospace i Trollhättan. Foto: Victor Jensen/Sveriges Radio.

Nu kan 150 jobb försvinna i Trollhättan

Torgny Stenholm: Personalen självklart jätteoroade
0:24 min

För en stund sedan avslutades europeiska rymdstyrelsens möte. Där beslutades det om mindre pengar till rymdteknik än vad GKN hade hoppats på.

Bara en tredjedel så mycket pengar man hade hoppats på. Det är beskedet som GKN fick i eftermiddags efter att den europeiska rymdstyrelsen avslutat sitt sammanträde i Schweiz.

– Det här drabbar vår verksamhet och det är väldigt kritiskt, säger Torgny Stenholm, chef för bland annat rymdverksamheten på GKN. 

Trots det nedslående beskedet från den europeiska rymdstyrelsen har GKN inte gett upp. 

– Vi kommer att göra allt vi kan för att få myndigheterna att förstå hur viktig den här verksamheten är. Det finns tillfällen då rymdstyrelsen kan gå in och öka på sin finansiering, så möjlighet till förändring finns fortfarande, säger Torgny Stenholm. 

Hur är stämningen hos er idag? 

– Vi har hållit personalen informerade fortlöpande. De är självklart jätteoroade och själv känns det inte alls bra, säger han.

Nu ska GKN försöka påverka rymdstyrelsen och regeringen för att få loss finansiering. 

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".