Skalet av den nedbrunna julbocken i en rondell i Bengtsfors
"Det ser lite moloket ut nu", säger kommunalrådet Per Eriksson som blev vittne till bockbranden. Foto: Kristin Eriksson

Bocken i Bengtsfors brann ned

Kommunalråd Per Eriksson: Ett stort eldmoln
1:28 min

Julbocken i Gävle klarade sig några timmar, och nu har också bocken i Bengtsfors brunnit ned. Något som kommunalrådet i Bengtsfors Per Eriksson blev vittne till.

Klockan 02:26 i natt kom ett larm in till räddningstjänsten om en brand utanför Hotell Dalia.

Ett vittne hade sett några ungdomar röra sig mot den rondell där fyra julbockar stod uppställda.

– Jag tänkte att de snart kommer att välta omkull julbockarna, men då blev det ett stort eldmoln och så sprang dem iväg, berättar Per Eriksson, kommunstyrelseordförande i Bengtsfors som var vittnet till branden.

Den största bocken var övertänd när brandkåren kom till platsen. En PET-flaska innehållande brännbar vätska, troligen bensin, hittades på platsen.

De övriga julbockarna klarade sig, en av dem hade den brännbara vätskan på sig men förövarna hann aldrig tända på. Händelsen är polisanmäld.

– En kan ju tycka att det är lite roligt, såna här saker, men det är faktiskt allvarligt när det börjar brinna. Sen kostar det också en jäkla massa pengar, säger kommunalrådet Per Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".