Ulla Börjesson (S) Kenneth Carlsson (L) Färgelanda. Foto: Thomas Pitura/Sveriges Radio
1 av 2
Kenneth Carlsson (L) och kommunalrådet Ulla Börjesson (S) i Färgelanda menar att kommunen inte kan göra mer för Färgelanda ridklubb. Foto: Thomas Pitura/Sveriges Radio
Färgelanda ridklubb.
2 av 2
Färgelanda ridklubb hotas av nedläggning. Foto: Margaretha Valdermarsdotter / Sveriges Radio

Ödesbeslut för Färgelanda ridklubb

Färgelanda kommun meddelar att de har nått vägs ände när det gäller ridanläggningen. Kommunen vill bidra till ridklubbens överlevnad – men inte till vilket pris som helst.

Kommunens hyresavtal med anläggningen, som ligger på Slätthult, löper ut vid årsskiftet och fastighetsägaren vill sälja.

Utöver ridanläggningen ingår två bostadshus, ett privatstall samt 20 hektar mark, och det begärda priset är 8,5 miljoner kronor.

Men det menar kommunen är ett överpris. Därför har ridklubben begärt en egen värdering som bedömer värdet på anläggningen till strax under sex miljoner kronor. 

Ridklubben vill köpa anläggningen och har fått ett lånelöfte från banken på 3,2 miljoner kronor och ett löfte om ett engångsbidrag av kommunen om 800 000 kronor. 

Fastighetsägaren har fått ett bud på 5,5 miljoner från klubben men har sagt nej till det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".