Polis, tekniker och avspärrningar vid den styckade mannens bostad. Björn Larsson Rosvall / TT
Polis, tekniker och avspärrningar vid den styckade mannens bostad 2013. Arkivbild. Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Tidigare misstänkt för Saltömordet kräver skadestånd

Mannen var en av de två som misstänktes ha styckmördat den man som hittades utanför Saltö hösten 2013. Nu begär han 428 000 kronor i ersättning.

Misstankarna mot mannen avskrevs i somras. Nu begär mannen totalt 428.000 kronor i skadestånd i en ansökan till JK, meddelar nyhetsbyrån Siren.

Skälet till att mannen kräver skadestånd är att han utpekades som gärningsman i ett av de mest uppmärksammade morden i Västsverige, skriver hans ombud.

Dessutom skriver hans ombud att mannen vid tidpunkten för häktningen hade ett ordnat liv med familj, vänner, arbete och bostad och detta ska ha raserats till följd av misstankarna.

Mannen vill ha 300.000 kronor i ersättning för lidande och ytterligare 128.000 kronor för förlorad arbetsinkomst. 

Det var i september 2013 som sportdykare hittade ett paket på 14 meters djup utanför Saltö vid Strömstad. De blev misstänksamma och larmade sedan polisen.

När paketet undersöktes på bårhuset i Uddevalla visade det sig innehålla en styckad kropp. Den man som styckmördades hade tidigare suttit fängslad för att ha mördat sin fru i Göteborg 2006.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".