Carina Albertsson hoppas Färgelanda Ridklubb får vara kvar på Slätthult
Carina Albertsson hoppas Färgelanda Ridklubb får vara kvar på Slätthult Foto: Jörgen Winkler

Än lever hoppet för Färgelanda ridklubb

Carina Andersson: Det finns barn som har svårt att sova.
1:27 min

Om tre veckor går kontraktet ut för Färgelanda Ridklubb som ännu inte kunnat överens med anläggningens ägare om ett köp.

– Det finns barn som gråter, det finns vuxna som gråter och det finns barn som har svårt att sova för de är så oroliga, men vi måste ju kämpa på, säger Carina Albertsson som är en av de anställda på Färgelanda Ridklubb som kan tvingas att flytta vid nyår om det inte blir en lösning.

Klubben har lagt ett bud på anläggningen som är till salu men ägaren, som är den kristdemokratiske politikern Peter Johansson, har inte svarat.

Fastigheten har värderats till 5,5 miljoner kronor men ägaren vill ha 8,5 miljoner kronor för fastigheten. 

Anläggningen har legat ute till försäljning sedan sommaren och mäklaren Eva Gustavsson i Åmål, säger att det finns två intressenter och en är ridklubben som diskuterat ett pris på 7,2 miljoner.

– Det budet har vi inte räknat färdigt på, säger Lotta Olson som sitter i ridklubbens styrelse men hon har ännu inte fått något svar från Peter Johansson. Lotta Olson säger att man diskuterat en plan b men det skulle innebära att hästar och verksamhet skingras på flera platser i kommunen och då är frågan om klubben kan få ekonomin att gå ihop.

Kenneth Carlsson från Liberalerna är också inne på en plan b.

– Fastigheten är värderat till 5,5 miljoner och kommunen kan inte gå in med stöd till en försäljning som ligger över marknadspris, säger Kenneth Carlsson och tillägger att det diskuteras vilka andra möjligheter det kan finnas för ridklubben.

Carina Albertsson har trots att det bara är tre veckor kvar, inte gett upp hoppet.

– Jag trivs så bra här både med mina tvåbenta och fyrbenta vänner, jag ska vara kvar hade jag tänkt, säger Carina Albertsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".