Väggen har brutits upp i taknivå när räddningstjänsten släckte branden i värmeverket under natten. Foto: Charlott Holmåker/Sveriges Radio
Väggen har brutits upp i taknivå när räddningstjänsten släckte branden i värmeverket under natten. Foto: Charlott Holmåker/Sveriges Radio Foto: Charlott Holmåker/Sveriges Radio

Brand i Färgelanda värmeverk

Tre styrkor från räddningstjänsten ryckte ut på onsdag kväll för att släcka en svårsläckt brand i fjärrvärmecentralen i Färgelanda.

Branden började vid 21-tiden efter att personal utförde underhållsarbeten i taket på värmeverket.

Enligt polisen har man använt vinkelslip och en svetsloppa har då flugit iväg och lagt sig i trossbotten och börjat pyra.

Enligt räddningstjänstens inre befäl Peter Gustavsson var det svårt att släcka eftersom det brann i takkonstruktionen och det var svårt att komma åt härden.

Räddningstjänsten har varit hela natten där med styrkor från Vänersborg, Färgelanda och Högsäter, men nu ska branden vara släckt.

Värmeverket försörjer centrala Färgelanda, kommunala bostäder och skolor med värme och branden kan ha skadat den försörjningen.
Om det är så, kommer man att använda ett mobilt värmeverk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".