Stefan Melesko i sitt hem.
Stefan Melesko, expert på medier. Foto: Janerik Henriksson / TT

Medieforskare tveksam till om Stampens nya pengar räcker

Stefan Melesko: Stampen värderas lågt numera
1:02 min

Mediekoncernen Stampen har fått nya delägare och därmed ett ekonomiskt tillskott på 81 miljoner kronor, men frågan är om det räcker för att rädda verksamheten.

- Långsiktigt så är 81 miljoner ett för litet tillskott för att Stampen skall klara dels omställningsproblem, utveckla digitala modeller och hårdhänt arbeta med sin organisation, säger Stefan Melesko, docent i medieekonomi vid Internationella Handelshögskolan i Jönköping.

Lokaltidningarna har, enligt Melesko, drabbats hårt just eftersom de tillhör Stampen som organisation. Trots det menar han att lokaltidningarna i området har en framtid – om än inte i pappersform.

– Det finns ju ett intresse för de mindre tidningarna och befolkningstätheten i området är ett tillräckligt underlag för att ge ut lokala tidningar även i framtiden. Men det kan mycket väl bli i digital form.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".