Mikael Olsson och en del av dagens paketleverans
1 av 2
Mikael Olsson och en del av dagens paketleverans Foto: Klaus Buchholz
Paketlagret utökar till personalens dusch
2 av 2
Paketlagret utökar till personalens dusch Foto: Klaus Buchholz

Julpaket staplas i dusch och kök

Postombud: Det är lite hektiskt för både oss och våra kunder
2:27 min

Julhandeln på nätet väntas slå nya rekord i år. Det syns bland annat hos paketombuden i Uddevalla där paketen till och med staplas i personalrummet.

Har du beställt paket på internet? Då kanske ditt paket landar hos postombudet på bensinstationen där Mikael Olsson jobbar. Att julhandeln på nätet väntas slå nya rekord syns tydligt på hans arbetsplats. Hyllorna på postlagret är smockfulla med paket.

 – Veckorna innan jul är ju ganska extrema och vi har ganska mycket redan innan. Vi är väl Bohusläns största postombud. Här är det mycket paket hela tiden, berättar Mikael Olsson.

Förra året var han och hans kollegor tvungna att stapla paket i duschen. I år utökar paketlagret till personalens omklädningsrum och kök. Även veckan efter nyår har Mikael och hans kollegor mer att göra än vanligt. Många skickar paket på retur efter jul.

Men när kan personalen använda duschen igen?

– När de börjar lukta tillräckligt mycket. Då får vi tömma duschen och skicka in dem där en stund och så får vi torka ur och börja om igen, förklarar han och skrattar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".