Radhusbrand i Lilla Edet
1 av 2
Brandmännen fick släcka branden i dörren först. Foto: Susanne Nobel/Sveriges Radio.
En utbränd altan med krossad ruta
2 av 2
Lägenheten blev utbränd vid branden. Foto: Sveriges Radio/Susanne Nobel

Kvinna dog i radhusbrand

Susanne Nobel rapporterar om branden
1:17 min

En kvinna i 60-årsåldern avled i en kraftig brand i ett radhus i Lilla Edet i natt.

Klockan ett på natten mot juldagen upptäckte en granne att det brann i lägenheten bredvid och larmade räddningstjänsten.

När brandmännen kom till radhuslängen i Lilla Edet brann det genom ytterdörren och de fick släcka den branden innan de kunde gå in.

När de kom in upptäckte de en livlös kvinna i 60-årsåldern samt en hund och en katt. Räddningstjänsten påbörjade genast upplivningsförsök på kvinnan innan ambulans kom dit och tog över.

Kvinnan fördes svårt brännskadad till sjukhus, där hon avled av sina skador. Anhöriga är underrä

– Lägenheten låg mitt i en radhuslänga så det fanns spridningsrisk. Det brann lite på vinden också men vi kunde snabbt släcka elden, säger styrkeledaren för Lilla Edets räddningstjänst, Tony Nylander.

De närmaste grannarna fick evakueras, men de övriga kunde stanna kvar. Brandmännen från Lilla Edet fick inledningsvis hjälp av styrkor från Stenungsund och Sjuntorp.

Branden är nu släckt och platsen avspärrad. Orsaken till branden är okänd och polisen har därför inlett en förundersökning om mordbrand.

När brandresterna har svalnat ska polisen göra en teknisk undersökning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".