Barn dansar under julfest på asylboendet Restad Gård.
1 av 2
Julfest på Restad Gård. Cirka 45 barn som bor, eller har bott på Restad Gård deltog i julshowen. Foto: Thomas Pitura/Sveriges Radio
Utklädd tomte kikar in genom dörren.
2 av 2
Tomtebesök. Abdulhamid Aljaje kom till Restad Gård från Syrien för ett år sedan. Under sitt första julfirande någonsin fick han ta på sig tomtedräkten och dela ut över 300 julklappar till glada barn. Foto: Thomas Pitura/Sveriges Radio

Lyckad julfest på Restad Gård

"Barnen har sett fram emot det i över en vecka"
1:53 min

För tredje året i rad anordnades julfest på Restad Gård utanför Vänersborg.

På tisdagskvällen var det dags för julfest på Restad Gård. Sång, dans och dockteater stod bland annat med på schemat, och flyktingbarnen stod för det mesta av underhållningen.

– Allt ni ser under föreställningen har kommit till här på Restad Gård. Dans, musik och även scenkläderna är sydda här, skapade av flyktingbarnens händer, säger en av arrangörerna Adnan Abdul Ghani.

Mycket publik kom för att titta, trycket var så stort att öppningsnumret blev försenat då arrangörerna tvingades ut på stoljakt så att alla åskådare kunde sitta och njuta av showen.

Självklart kom också tomten på besök för att dela ut de julklappar som bland annat givmilda P4 Väst-lyssnare lämnade in förra veckan. Totalt blev det över 300 klappar som delades ut, som precis räckte till de boende flyktingbarnen.

– Det är väldigt viktigt för barnen. Det är första julen för många. De hör talas om jul och julklappar i skolan men får aldrig ta del av det, så för två år sedan bestämde vi oss för att ordna en julfest och barnen har sett fram emot det i över en vecka nu, berättade Adnan Abdul Ghani.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".